Logo_Casa Gina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenker
Her finner du diverse lenker som vil gi deg bedre kjennskap til Le Marche og noen av de fine tingene man kan oppleve her.


Det romerske amfiteateret ved Falerone og en olivenlund like nede i veien, på
vei mot nabo-landsbyen Servigliano.

I Santa Vittoria har vi en god familiedrevet restaurant; Ristorante Farfense. Giampiero tar i mot bestillinger og Daniela styrer kjøkkenet, ofte er det sønnen Federico som lager pizza og noen ganger hjelper datteren Francesca til. De har åpent hver dag utenom onsdager og serverer både lunsj og middag. Middagsserveringen starter kl. 20.00. De tilbyr også overnatting. Se den flotte videoen som viser utsikten fra landsbyen vår (fra et av hotellrommene).

De eventyrlige grottene i Frasassi som ble oppdaget så seint som 25. september 1971. En utrolig verden med fantastiske dryppsteinsformasjoner, både stalaktitter og stalagmitter. Nesten 1,5 kilometer er tilrettelagt for turister og lyssatt på en måte som fremhever det skulpturelle og de nesten utenomjordiske formene, som har bygd seg opp over millioner av år.

Fjellkjeden Appenninene skjærer gjennom Italia på langs fra nord til sør og er nærmest som en naturlig grense mot nabofylkene. Et flott sted å bli kjent med italienske fjell er Sibillinifjellene nasjonalpark.

I nabo provinsen Ascoli Piceno i byen med samme navn er det mye flott historie i de to gamle piazzaene i den historiske delen av byen. Blant annet Caffe Meletti, hvor du kan nyte et glass hvitvin mens du beundrer den vakre Piazza del Popolo med sin renessanse arkitektur.


Julepyntet Piazza del Popolo og Caffe Meletti, 3. januar 2012.

Her er noen lenker som vil fortelle litt mer om det Le Marche har å by på.
Her finner du forslag til bilturer og mye annet:
Den komplette guiden til Le Marche

Le Marche er spesielt kjent for hvitviner, som gjør seg spesielt godt sammen med den lokale sjømaten som serveres på de mange restaurantene langs Adriaterhavskysten. Lokale favoritt druer, som gir mye smak til de lokale vinene, er: Passerina, Pecorino og Verdicchio. Her kan du lese mer om viner fra Le Marche: Sauvignon blanc, Viner fra Le Marche.

I vår egen provinshovedstad Fermo er det forbausende ofte noe som foregår på byens store Piazza del Popolo. Matmesser, antikvitetsmarked, alternativ mat eller andre arrangementer skaper liv og røre på den flotte plassen, som er omkranset av flere kafeer og små restauranter, under buegangene rundt piazzaen.Byen har også godt bevarte romerske cisterner, en stor katedral fra 1227 og et flott teaterbygg, som iblant tilbyr operaforestillinger.


Teatro Dell'Aquila, Piazza del Popolo og katedralen på toppen av fjellet Fermo er bygd på, alle foto 2011.