Logo_Casa Gina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor i verden?


Alltid et skilt. Alle veier og omveier leder til Santa Vittoria.

Le Marche ligger i den sentrale delen av Italia, omtrent midt på den apenniniske halvøy, øst for Toscana og Umbria, på den andre siden av fjellkjeden Apenninene som deler Italia på langs fra nord til sør - 1300 kilometer med fjell - en naturlig bariere mellom vest og øst. På grensen mellom Umbria og Marche ligger Nasjonalparken Sibillinifjellenemed flere topper godt over to tusen meter. Et eldorado for alle fjellvandrere som ønsker å bli kjent med det indre av Italia.

Santa Vittoria ligger innen rimelig avstand fra de internasjonale flyplassene i Ancona i nord og Pescara, i naboregionen Abruzzo i sør. Flyplassen Ciampino i Roma er kun tre timer unna med bil.

Regionshovedstaden Ancona har gode ferjeforbindelser til andre deler av Adriaterhavsregionen med avganger til blandt annet Albania, Helles og Kroatia. Motorveien A14 går langs kysten av Le Marche med mindre avstikkere, langs dalførene, inn mot Sibillinifjellenes magiske rike. Mellom de mindre hovedveiene går det et nettverk av mindre veier som binder små og store landsbyer sammen i et spennende nett. På veien kan du stoppe og bli kjent med det Italia, du ikke finner på de store turistdestinasjonene. Le Marche er regionen for dem som ønsker å kikke litt bak turistbrosjyrene og finne sin egen versjon av Italia.


En sykkelrytter på vei opp mot Santa Vittoria.

Pescara til Santa Vittoria:
Sving leiebilen til høyre på veien som går forbi flyplassen. Kjør cirka 10 minutter mot byen Chieti, før du følger skiltene mot A14, i retning Ancona. Ved Pedaso tar du av og kjører inn i landet mot Santa Vittoria in Matenano.

Ciampino, Roma:
Kjørte på GPS mot SV og kom da frem via bakveiene i Lazio på SS4 mot Ascoli Piceno, før vi så skilt mot Communanza, før vi tok av mot SV. Fra SV mot Roma, kjørte vi motkysten og Pedaso, før vi fant A14 og kjørte mot Pescara. Før vi kom dit tok vi av mot Gran Sasso og fulgte da motorveien mot Roma.

Fly
Sandefjord Torp - Pescara (tirs- og lørdag) med Ryanair.
Moss Rygge - Roma Ciampino (tirs-, tors- og lørdag) med Ryanair.